Bevezető

Kérlek, olvasd el figyelmesen!

Köszöntünk minden érdeklődőt, aki a honlapunkra látogatott!

FIGYELEM! AZ AUTOMATIKUS REGISZTRÁCIÓ MEGSZŰNT. A REGISZTRÁLÓ ROBOTOK MIATT EZT A CSATORNÁT NEM LEHET NYITVA TARTANI !

A REGISZTRÁCIÓHOZ KÉRJÜK ÍRÁSBAN JELENTKEZZ A transalpkukactransalp.hu E-MAIL CÍMEN EGY RÖVID BEMUTATKOZÁSSAL, LAKHELYEDDEL, A KÍVÁNT NICK NEVEDDEL ÉS EGY FÉNYKÉPPEL MAGADRÓL, AMIN FELISMERHETŐ VAGY. A REGISZTRÁCIÓS KÉRELMEDET RÖVID IDŐN BELÜL ELBÍRÁLJUK ÉS ÉRTESÍTÉST KÜLDÜNK! KÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSED!

Ezt a weboldalt motorosok hozták létre. Motorosok üzemeltetik motorosoknak. Természetesen szívesen látjuk azokat is, akik csak olvasgatni szeretnének.

Nem titkolt szándékunk, hogy a Honda Transalp típusú motorkerékpárral rendelkezők weboldala és fóruma szeretnénk lenni. Ez az oldal azért is jött lére, hogy lehetőséget biztosítsunk az ismerkedésre, barátkozásra bízva abban, hogy itt előbb utóbb mindenki megtalálja azt a társat, társaságot, akikkel szívesen útra kelne.

Meséld el túraélményeidet, mutasd meg hol jártál, csatolj hozzá képeket! Ha van egy jó túraleírásod, akkor küldd el nekünk és feltesszük az oldalra!

Az oldalt böngészve rengeteg információra lelhetsz e típussal kapcsolatban. Amennyiben további kérdések merülnek fel benned a karbantartással és üzemeltetéssel kapcsolatban, vagy egyéb praktikus tanácsra van szükséged, akkor regisztrálj a fórumra és bátran tedd fel. Biztosan lesz aki válaszol rá. Nincs triviális kérdés. Viszont mielőtt kérdezel, légy szíves olvass vissza és nézd meg volt e már a téma napirenden.

A fórumot csak regisztrált felhasználók látogathatják. Nem titkolt szándékunk elérni azt, hogy a regisztrációk mögött valós arcok és nevek legyenek, akik véleményüket így is fel merik vállalni. Kérünk, minél több információt adj meg magadról.

A fórum moderált!
Kérjük, légy szíves szánj pár percet arra, hogy a fórum szabályzatát megismerd!
FONTOS! A levelezés folyamán tudatosuljon benned, hogy nagyon sokféle mentalitású és vérmérsékletű ember lesz jelen. Tartsd tiszteletben a másik véleményét. Nem a meggyőzés a cél, ha nem a beszélgetés és a másik véleményének megismerése. Ha tisztelsz másokat téged is tisztelni fognak.

Jó szórakozást és fórumozást kívánunk.

Szabályzat

A Fórum felhasználási feltételei

A Felhasználó a szolgáltatást csak saját felelősségére használhatja. A Felhasználó felelős a felhasználói nevével végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszó biztonságban tartásáért. Amennyiben a Felhasználó tudomására jut, hogy ezen adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba az Üzemeltetővel.

A választott felhasználói nevet és jelszót kérjük gondosan megőrizni, ezek elvesztéséből, elfelejtéséből vagy más személy általi felhasználásból származó károkért minden esetben az eredeti Felhasználó felel!

Tilos már létező felhasználói névhez nagyon hasonló új névvel regisztrálni, amennyiben az alkalmas jelenlegi felhasználóink megtévesztésére, vagy az "alteregó" lejáratására. Tilos továbbá olyan felhasználói nevet választani, amely más személyiségi jogait sérti, vagy vulgáris, kulturálatlan, faji, vallási, politikai vagy egyéb megkülönböztetésre alkalmas szót/szavakat tartalmaz!

A fórum használata ingyenes. A transalp.hu fenntartja a jogot a fórum területein hirdetések elhelyezésére. Mivel ezek a hirdetések a szolgáltatás szerves részét képezik, és szükségesek a fórum hosszú távú üzemeltetésének biztosítására, kérjük ne használjon bannerszűrő programokat.

Tilos olyan hozzászólások elküldése, amely a fórum megjelenését vagy használhatóságát rombolja.

Az üzenetekben, bejegyzésekben tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, a rendes eszmecsere megzavarására, az obszcén és vulgáris szavak alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, politikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet használata. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy ezeket a hozzászólásokat a moderátorok törlik.

Szigorúan tilos bármilyen, a Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvének hatálya alá eső illegális tevékenység, törvénysértés elkövetésére bujtó megjegyzések beírása, vagy ilyen tartalommal rendelkező képek, weboldalak linkelése, vagy arra hivatkozás. Ilyen esetben a Felhasználó regisztrációja azonnali hatállyal törlésre kerül.

Az 'Adok-veszek’ fórumon kívül még apróhirdetés jelleggel is tilos hirdetést, reklámot közzétenni. Apróhirdetések feladásához kérjük használja az említett fórumot!
Bár az üzemeltetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a fórum mentes legyen a vulgáris szavaktól, kulturálatlan hozzászólásoktól illetve a valótlan állításoktól, a transalp.hu a fórumra írt hozzászólások tartalmáért és hitelességéért nem vállal felelősséget. Ennek következtében a fórumon közölt esetleges valótlan adatokból származó károk miatt felelősséget nem vállal.

A moderátoroknak és üzemeltetőknek jogukban áll a témák címeinek megváltoztatására, ha úgy ítélik meg, hogy az új cím a fórum használatát könnyíti meg.

A moderátorok feladataikat felkérés alapján végzik, feladatuk a fórum szabályzatának, alapelveinek betartatása, a nem megfelelő hozzászólások törlése. A Felhasználó a transalp.hu moderátoraira ruházza azt a jogot, hogy azokat a fórum hozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a fórumos felhasználói azonosítót megszüntethessék.
A moderátorok által írt vélemények, üzenetek, hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a transalp.hu álláspontját.

Tilos a fórumon található bejegyzések engedély nélküli utánközlése akár elektronikus, akár nyomtatott formában, bármilyen szöveges vagy képi információról legyen is szó.

A transalp.hu fenntartja a jogot a fórum használatának korlátozására, vagy a fórum megszüntetésére, amennyiben érdekei ezt kívánják. A fórum üzemeltetése bármikor, saját hatáskörében megváltoztathatja a fórum Szabályzatának rendelkezéseit, amelyről itt, a Szabályzatban ad tájékoztatást.

Javaslatok

A kérdéseket közérthetően, jól átgondoltan érdemes megfogalmazni, nem túl röviden, de nem is túl hosszan. A hosszú üzeneteket általában kevesebben olvassák végig. A jó kérdés nagyobb eséllyel kerül megválaszolásra, mint egy rosszul megfogalmazott.

Kerüljük a parttalan vitákat, ezek nem viszik előrébb a társalgást. Csak konkrétan, tényszerűen és segítőkészen érdemes válaszolni egy-egy feltett kérdésre.

Ne közöljünk a hozzászólásban, vagy annak egy részében a témához nem kapcsolható szövegeket. Az offtopic, témán kívüli hozzászólások a megfelelő csoportba, vagy ha ilyen nincs, akkor a "Nappali" rovatba kerülnek.
Új téma létrehozásakor kerüljük a túl általános elnevezéseket, próbáljunk meg minél informatívabb és egyértelműbb címeket kitalálni. A témákat a megfelelő rovatokba kérjük elhelyezni!

Adatvédelmi nyilatkozat

A honlap üzemeltetője, a Transalp.hu mindent megtesz a felhasználók személyes adatainak védelméért, a személyes adatok hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő kezeléséért. Az adatkezelés csak azon adatokra terjed ki, melyeket a Felhasználó a regisztrációkor, avagy a regisztráció módosításakor az Üzemeltető rendelkezésére bocsát és kezelésükhöz a Szabályzat egyidejű elfogadásával az önkéntes hozzájárulását megadja.

A Felhasználó által megadott adatok, így a felhasználónév, az e-mail cím és egyéb adat személyes adatnak minősül, azt az Üzemeltető harmadik személy tudomására nem hozza, nem továbbítja és nem is hozza nyilvánosságra, azok csak az Üzemeltető részére válnak hozzáférhetővé.

A honlapon keresztül megadott adatokat a transalp.hu a honlap üzemeltetésével kapcsolatos információk, és tájékoztatók megküldésére használja fel. Az adatkezelés további célja a Felhasználó jogosultságának azonosítása.

Az adatkezelés időtartama addig terjed, amíg a Felhasználó regisztrált tagja a fórumozók közösségnek.

Üzemeltető a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad az általa kezelt személyes adatairól. A Felhasználó bármikor indokolás nélkül kérheti a regisztráció, illetve a regisztráció során megadott személyes adatainak a helyesbítését, illetve azok törlését. A Felhasználó ez irányú kérését, továbbá az adatkezeléssel kapcsolatos bármilyen jellegű kérdését és kérését a transalp@transalp.hu elektronikus címen keresztül juttathatja el az Üzemeltetőhöz.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fentiektől eltérő célból végzett adatkezelést az Üzemeltető csak a Felhasználó előzetes hozzájárulásával végezheti. Az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogait és a jogorvoslati lehetőségeket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény (Avtv.) 11-18. § -ai tartalmazzák.

Nyilatkozat szerzői jogokról

A Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az által a fórumon feltöltött tartalmakat (fényképek, túraleírások, egyéb feltöltések) az Üzemeltető díjmentesen, a honlap működtetéséhez szükséges mértékben, a honlapon belül történő elhelyezés, a megfelelő paraméterek beállítása érdekében szabadon felhasználhassa, azaz a Felhasználó a tartalmak rendelkezésre bocsátásával egyben felhasználási jogot enged az Üzemeltetőnek. A felhasználási engedély keretében az Üzemeltető jogosulttá válik a feltöltött tartalom honlapon belüli bármilyen jellegű felhasználására, mely felhasználás kiterjed többek között a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény (a továbbiakban: „Szjt.”) 18-29. §-aiban foglalt és a feltöltött tartalom által megjelenített szellemi alkotással kapcsolatba hozható valamennyi felhasználásra, ide értve többek között a többszörözés – ezen belül a kép rögzítését és számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra való másolását is -, valamit a mű honlapon belül történő megjelenítésének, vagy nyilvánosságra hozatalának jogát is.

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy a jelen feltöltés keretében az Üzemeltető rendelkezésére bocsátott tartalmat saját maga készítette, avagy amennyiben a feltöltött tartalom egyben bármilyen módon szellemi alkotásnak minősül annak vagyoni felhasználási jogosultsága megilleti, legalább olyan terjedelemben, hogy ezen jogoknak az Üzemeltető javára való díjmentes, de nem kizárólagos átengedésével az Üzemeletető jogosulttá váljon a feltöltött tartalmaknak a fentiekben meghatározott módon való felhasználására.