Az albán zászló története - Ladányi Lajos 2010.

Balkáni Túra két személyre és Transzalpokra 3050 km-en át.

  • 7. nap

    Doboj(Bih) – Bosanski Samac(Hr) – Dakovo(Hr) – Eszék(Hr) – Udvar – Alsónyék(H) – Baja(H)- Öttömös(H) – Zsombó(H)
    338 km

  • A reggeli kávé után indultunk. Dobojtó felgyorsult a tempó. Beérkeztünk a Kárpát Medencébe. Tartós egyenes szakaszok következtek.

    Újból tudtunk 90-nel haladni. Nagyon szokatlan volt. Udvar környékén, sok helyen találkoztunk elöntött belvizes területekkel. Utoljára még bosnyák területen tankoltunk és bosnyák benzinnel értünk haza.

    Az utolsó közös fotónk az Öttömösi elágazásnál készült, ahol az albán zászlós fotóval tettünk pontot a túra végére. Sikerült! 

    Összegzésképp elmondható, hogy mindenütt jobbat tapasztaltunk, mint amire számítottunk. Bátran tudom ajánlani mindenkinek Albániát – ha nem is minden régióját, de a tengerparti részt mindenképp. Teljesen biztonságos. Olcsó és alig van forgalom némely útszakaszokon. A szerbiai tankolási lehúzástól valamint a Tito szállodától eltekintve csak jót tudok elmondani erről az útról.

    Apróbb műszaki hibáink persze voltak, pedig több mint 3000 km-t mentünk 7 nap alatt 7 országon keresztül, néhol nagyon mostoha útkörülmények közt. Nekem még Szerbiában elment az első fékről a féklámpa, majd Albániában a hátsóról is. Ez utóbbit meg tudtuk csinálni – szétrázódott. Józsinak folyni kezdett a hátsó rugóstagja. Ez nem volt meglepetés, mert már párás volt az induláskor is. Motorikusan azonban minden hibátlanul működött.

    Volt nálunk három első valamint három hátsó belső és egy hátsó köpeny tartalékban. De semmire nem volt szükség. Ausztriában tavaly több defektünk is volt.

    Ladányi Lajos, 2010. június 8.

    Ui:

    drive.google.com/folderview


     

Statisztika

59547 hozzászólás, 299 téma

Legnépszerűbb téma: Nappali

Legpörgőbb téma: Nappali

felhasználó

Legújabb felhasználó:

Látogatók összesen: 


Felhőkép

Kedvezményes vásárlás minden TA tulajdonosnak.