Takar 2014

ahogy én láttam...

  • SZOMBAT, 28.06.2014


     

  •  

    ÉRKEZÉS...

     Szombaton 9 körül indultam Yetivel a találkozóra és rögtön a rövidebb úton! ;-)) A harmadik Ukrán túráról ismert «kuplungbovden szakító» útvonalon egyenesen Huszt felé. Aztán aszfalton egy kicsit és letértünk egy szerpentines, haromhágó-magmászós murvás utacskára

    (második Ukrán túráról ismert ;-) ) és kb. 4 óra alatt elértünk Rahoig.

    Sok idő elment a rendes fényképezőgép előszedésére, beálitására, fotózásra, majd elrakására. Aztán vagy 150km aszfalt egésszen Kolomijáig a szálláshelyünkre (az első Ukrán túráról ismert ;-)) ).

    DU négyre volt kiírva a program kezdete, ahova nekünk 5-re sikerült odaérnünk és ahol 25 transalpos meg afrikás,tenerés mar melegítette a motorját. Mit tehet a motoros, ha egész nap motorozott? Természetesen elmegy motorozni, ezért ledobtam a hengerzsákom és elindultam a prológra!

    Prolog...

    Csapatokat alkotott Igor (a főszervező) azok kőré akinek volt GPS-e, ezért hirtelen lett egy 5-fős csapatom, amelyben rajtam kívül volt két Kijevi, egy Lembergi és egy Lengyel srác.

    Harmadik csapatként indultunk és már az elején elég kemény tempót tudtunk diktálni, azaz senki nem maradt le. ;-) Egy murvás, gödrös töltésen rohantunk amikor észrevettem, hogy a Prut folyón próbálkozik átkelni egy africatwin.

     

    Azonnal odahajtottunk és egyenként átküzdöttük magunkat a folyón. Ja és aztán kihúztuk a folyóból a még mindig küszködő afrikás srácot. Aztán egy meredek földes hegyoldal jött, ahol elveszett az egyik csapattag. Visszamentem érte, de addig mar gondosan elpakolta a transalpja összes lezúzott darabkáját és harcra készen indult tovább. 

    Útközben összeszedtünk meg egy lengyel motorost, akit otthagytak és nemtudta hogy merre tovább. Az első fotocheck pont után gyorsan haladva beértük az előttünk levő csapatot és visszaadtuk a csapattagjukat, majd leelőztük őket, aztán meg elakadtunk és jól lemaradtunk tőlük.

    Annyit érdemes tudni, hogy a chekpointokat e-mailben kaptam és úgy rajzoltam meg majd küldtem vissza meg szét a tracket, hogy soha nem jártam arra! Lett is belőle kaland bőven. Például a googleearth utat mutatott, de valójában azt mar rég beszántottak és szép repcemező volt a helyén.

    Néztek is a helyi lakosok ahogy rohanunk keresztben a mezőkön! ;-) Majd jól eltévedtünk az ezernyi utacskával tüzdelt erdőben ahol csak azt figyeltük, hogy ne rongyoljunk neki valamelyik fának. Közben a törött plexis srác megint elesett, és újra gondosan elpakolta a motorjáról leszakított darabkákat. ;-))

    Kikászálódva az erdőkből, falusi részek következtek aztán meg egy óriási mező ahol 90-ig tudtunk gyorsulni. A sok éltévedésnek köszönhetően csak másodikok lettünk 2 óra 10 perces idővel.

    Az első hely 2ora 4 percel vitte a kupát.

    Aztán a szállás fele vettük az irányt...

    Este a szálláson vart minket egy korabeli ágyu! ;-)) 

    Amit bizonyos időközönként el is sütöttek!

     

     

     

    egy kis „fireshow”,

     bográcsgulyás (kárpátaljai szakács főzte!

    meg egy nyárson sütött birka.

    Szolt az Igor hogy másnap reggel ötkor indulás!

     

    Éjjel egy óráig már el is fogyasztottuk az összes pálinkánkat ;-)) és mentünk aludni.

Statisztika

59548 hozzászólás, 299 téma

Legnépszerűbb téma: Nappali

Legpörgőbb téma: 2024. Évadnyitó Nová...

felhasználó

Legújabb felhasználó:

Látogatók összesen: 


Felhőkép

Kedvezményes vásárlás minden TA tulajdonosnak.