Románia 2011. Doktor László

Erdélyi túra 2011.08.09.

  • 12.
  • 12.nap

    A tó partról vissza Vajdahunyadra majd Déva felé megyünk a 687-en. Már messziről látom a vár nagyobb lett és be van állványozva,de ami meglepett sikló vezet a várba 10 lej be kerül ,felmegyünk.Tizenhat évvel ezelőtt már jártam itt, meg máshol is de akkor felgyalogoltunk.Dévától a piros 7-en a Maros mellett haladunk Savrsin ig itt letérünk Birchis Dorgos Lipova felé ez mellék út szép részeken halad. Aszfalt de nagyon ráz mindegy milyen sebességel megyek, sajnos Világosig (Siria) ilyen az út.

    A várig teljesen nem megyünk fel elég kavicsos és meredek az ut, nincs értelme csak egy kósza fal árulkodik arról ,hogy itt a vár alatt tette le a fegyvert az oroszok előtt Görgey.
    Itt eldöntjük nem maradunk még egy napot - hazamegyünk.
    A 709 792 Crisneau Cris majd Varsand Gyula Szarvas BP utvonalon hazaérünk.
    A túra szerintem legjobb fotója. Ez a kép tartalmazza azt az érzést, amiért ezt a weblapot csináljuk. Ezt szeretnénk megmutatni mindenkinek. Ezt szeretnénk közvetíteni azoknak akik még nem élték át a könnyed tereptúrázást.
    Ugyan ez egy KTM, de ez mit sem von le a kép értékéből. A kellemes társaságtól és a túraútvonaltól függ a siker. A motor csak eszköz mindehhez. (szerk:danyila)
     



    Az út alatt szerencsére végig nagyon jó időt fogtunk ki. A motorok és a pilóták is jól teljesítettek. Leszámítva a defekteket.
    Romániában sok utat újítanak ill. aszfaltoznak és javitják az ország turisztikai képét is .
    A szemét hegyeken is próbálnak urrá lenni - kevesebbet láttunk.
    Teszik mind ezt uniós pénzekből.
    Már sokadik alkalommal jártam az országban a kép róluk mindíg javul.
    Doktor László.

    Fotó: Doki - Bottka


Statisztika

59586 hozzászólás, 300 téma

Legnépszerűbb téma: Nappali

Legpörgőbb téma: Adok-veszek

felhasználó

Legújabb felhasználó:

Látogatók összesen: 


Felhőkép

Kedvezményes vásárlás minden TA tulajdonosnak.